Ensifiilikset: Call of Duty® Infinite Warfare (Beta) / Artikkelit / Mancave.fi

Artikkeli: Ensifiilikset: Call of Duty® Infinite Warfare (Beta)Ensifiilikset: Call of Duty® Infinite Warfare (Beta)

Call of Duty® Infinite Warfare (beta)

​Tätä peliä moni oli ennakkoon haukkunut, ja tubettajat kehuneet.

Ensiaskeleet olivat tyypilliset uuden pelin askelia. Latauksen jälkeinen armoton härdelli, odottelu ja ihmettely. Perjantaina ei paljoa jaksanut kokeilla, koska serverit eivät yksinkertaisesti toimineet kunnolla. Tyydyin seuraamaan Twitteristä sitä huutoa ja ihmettelyä sekä yletöntä hypetystä. Lauantai - Sunnuntai pystyi peliä vihdoin pelaamaan.

Pelimoodeja oli valittavissa 5. TDM, Domination, Gun Game sekä Kill Comfirmed ja Defender. Valitettavasti peliä pystyi pelaamaan vain Coressa, eli HARDCORE (HC) ei ollut saatavilla.

Saman toistoa

Muutaman tunnin pelattuani totesin kuulevani pelin aikana toistuvasti “Enemy UAV”. Ei helvetti ajattelin, ja ajattelen. Miksi ylipäätään tämä scorestreak on saatavilla koska lähes koko ajan siellä lentää dronet paljastaen oman pelipaikan vihulle. Olisi parempi kun luopuisivat UAV:sta kokonaan ja näyttäisivät pelaajien sijainnin oletuksena, niin paljon niitä porukat saivat.

Call of Duty® - Infinite Warfare Beta
Call of Duty® - Infinite Warfare Beta

Vannoutuneen HC-pelajaan ajatuksia yleisesti

Peliäänet ovat sopivan matalia, tosin esim. hyppäämisen tehosteääni on kuin tehosekoitin mikä ei lähde käyntiin. Muutama muukin ääni otti korviin, mutta en vielä paikallistanut, mistä ne tulivat. Selostukset ovat huvittavia, outo ääni valittu näinkin “miehiseen” peliin.

Ne kartat missä pääsin pelaamaan ovat auttamattomasti aivan liian pieniä. Luulen että pelin julkaisusta ei kauan mene kuin sama perkeleen spawn trap alkaa ja siihen loppuu maku monelta pelaajalta, ellei aikaisemmin. Grafiikka on tosin hienoa, jos niitä ehtisi edes ihailla. Lumimaisemissa toisaalta tuli heti “lumisokeaksi” ja välillä raahasin itseäni jään pintaa pitkin kadotettuani suuntavaiston hypyn/väistön jälkeen.

Ampuminen on täysin sekava soppa. Jotkut pienikaliiberit ovat tehokkaampia kuin raskaat konekiväärit puhumattakaan sniper-kivääreistä. On se helvetti kun vihu jolla on sniper käsissään, osuu ja tappaa laakista kunhan vain sohaisee “sinne päin” - samalla kun itse saa latoa kymmeniä panoksia raskaalla konekiväärillä tuota samaa vihua naamatauluun saaden vain hitmarkkereita? Tässä on menty täysin metsään ja uskonkin että monelta menee maku kun pikkupojat tulevat snipereilla kikkailemaan. Ei mitään järkeä.

Liikkuminen on “Black Ops Remastered”, hieman kankealta tuntui mutta voi olla että se on vain oma vanha kroppa kun ei osaa enää näppejä liikutella sulavasti?

Vielä on avoinna itselle mitä eri asiat etenevät kuten Compat Rigin valinta. En näe niissä mitään innostavaa ainakaan vielä, ja niiden “bonusaseet” kestävät liian kauan kun saat ne aktivoitua. Tosin mitäpä siinä jos vetäset sniperilla sinne päin, niin boom, dead.

Call of Duty® - Infinite Warfare Beta
Call of Duty® - Infinite Warfare Beta

Mitä toivoisin olisi se, etteivät täydet partyt pääsisi pelaamaan randomien yksittäisten pelaajien kanssa vastakkain, sillä se tietää vain ja ainoastaan spawn trapia ja hermojen menettämistä yksinpelaajalle. Pelissä pitäisi olla erikseen full party mode, ja sitten yksinpeluu moninpelikentissä. Amen.

Summa summarum, vaikuttaa ihan lupaavalta, mutta tosiasia on se, ettei tässä nyt vielä ainakaan mitään huikeaa hypeä itse ole saanut. On kuin pelaisi Black Ops 3:sta väritettynä ja grafiikkakyllästettynä, uusissa mapeissa. Valitettavan köyhä on tuntuma “uudeksi peliksi”. Ja miksei pelimuotoja ole modifioitu. Esimerkiksi Domination voisi hyvin olla vanhan jaadi-jaadi 3 alueen valtauksen sijasta vaikkapa 4 tai jopa 5. Tällä ja spawnien uudelleen modauksella saisi ehkä hieman enemmän liikuntaa pelikentillä?

Call of Duty® - Infinite Warfare Beta
Call of Duty® - Infinite Warfare Beta

Tässä vaiheessa pelistä ei voi antaa tyydyttävää parempaa arvosanaa, mutta pitää muistaa etten tiedä, enkä ole perehtynyt(ehtinyt) pelin “uusiin ominaisuuksiin” vielä. Se ei silti riitä hyvään arvosanaan että sama paska jatkuu ja vain tappamisella on merkitystä. Jotain uupuu edelleen…

Palataan ruutuun kun pelin toinen betaviikonloppu on taputeltu, viimeistään julkaisun jälkeisinä päivinä. Katsotaan onko mieli tuolloin muuttunut, vai oliko tämä peliostos edelleen vain koska mukana tulee Modern Warfare Remastered.

Until then - fak dis shit kuten alta olevalta videolta voi todeta.


avainsanat