HARDCORE ONLY - Call of Duty: Black Ops 3 / Artikkelit / Mancave.fi

Artikkeli: HARDCORE ONLY - Call of Duty: Black Ops 3HARDCORE ONLY - Call of Duty: Black Ops 3

Treyarchin kehittämä ensimmäisen persoonan ammuntapeli.
Activision julkaisi pelin 6. marraskuuta 2015.
Pelialustat: PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360, Microsoft Windows

Pelasin: MULTIPLAYER HC

Pelin julkaisusta on suht paljon aikaa virtuaalimaailman mittakaavassa. Minulle peli saapui aivan Joulukuun lopussa 2015, ja alustana tietenkin Playstation 4. Pelasin (ainoastaan) moninpeliä netissä sen verran, että nyt osaan kirota aivan uusilla kirosanoilla, ihan oikeasti. Mitähän esim. “mitävitunperkelejoojooniimpäniin” mahtaa tarkoittaa? Joka tapauksessa, avaan tässä vanhat vertavuotavat haavat MW3-ajoista.

Kuten otsikko osaakin kertoa, en ole pelannut muuta kuin moninpeliä tämän pelin kohdalla. Ja eniten ohjainta hajoittavaa älämölöä on syntynyt näissä pelimuodoissa: HC Domination tai HC Kill Confirmed.

Kyllähän sitä tuli kokeiltua Team Deathmatch-pelimuotoa muiden ohella, mutta mitä sitä kämppimään johonkin pelialueen kulmaan ja kaadon saatua siitä seuraavaan nurkkaan? Eteenpäin sano mummo lumessa. Mennään asiaan jotta saan tämän tuskan pois kuljeksimasta. Peli jatkaa sitä samaa paskaa rataa (katso linkistä vinkkivideo), jonka totesin aikanaan pelatessani Call Of Duty, Modern Warfare 3-peliä. (Luonnollisesti HARDCORE ONLY).

Idea on helvetillisen yksinkertainen. Synny, juokse, räpellä eteenpäin, ota muutama kaato ja tule vihdoin koijatuksi. Synny uudelleen (samoissa helvetin spawn-kohdissa) ja toista sama. Noin, oli tarpeeksi selvästi kerrottu? Ellei, toista yllä kirjoitettu muutaman kerran ja mieti alkaako kuulostamaan tylsältä. Jos nyt tylsyys tuntuu, ymmärrät miltä pelaaminen tuntuu :)

HC Domination
HC Domination


Yllä olevasta kuvasta moni ymmärtänee Dominationin pointin Combine-kentässä! Jos sinun tiimilläsi on VAIN C hallussa, tuolta kuvan räjähdyksen suunnasta sinut teilataan suht herkästi sellaiset 20 kertaa putkeen kun sattuu full team olemaan vastassasi. Eläköön aivoton Spawn Trap - Geesh…

Ok, ehkä valveutunut, nopean reaktiokyvyn, sekä hulppean peli-ilon omaava nuori mies jaksaa pelata. Minulle tuli tuska vajaassa kuukaudessa kun tajusin ettei tämä peli ole muuttunut paremmaksi. Uskon että se on viihdyttävää ja hauskaa räiskiä, jos on hyvä jengi linjoilla(5 kaveria ja full team), ja mikrofonit. Mutta yksin pelatessa ei peliä kannata edes ajatella jos hermot ei ole Kimi Räikkösen tasolla, täyttä jäätä.

On todennäköistä, että kun pelaat yksin ja ajankuluksi (etkä enää ole viriili nuorimies), joko ohjain tai peli lentää ikkunasta ensimmäisen parin päivän aikana. Mielipahasta suivaantuneena käyt ostamassa narsisseja sekä tulppaaneja. Alat istuttamaan niitä takapihalle, keittiöön, vessaan ja naapurin kissanruokakulhoon ihan vain sen takia että se on antoisampaa kuin itse pelin pelaaminen.

HC KC on toisaalta ihan ok pelimuoto, koska siinä ei ole kysymys kolmesta eri kohteesta jotka vallataan, ja joita puolustetaan. Tämä antaa vähän toivoa yksin pelaamiseen, koska radalla pelaajat juoksevat sinne tänne ilman mitään selkeää päämäärää :)
Kyllä ne hyvät pelaajat sieltä löytää ja huomaa heti. Itse en kuulu tähän eliittijoukkoon, vaan pelatessani aivoni jäävät narikkaan, ja kulutan vain aikaa räiskiessäni omia päähän, hypätessäni pois pelialueelta, ja joskus jopa upottaen muutaman vihollisen suohon.

Ai niin - ne muut speksit

Pelin spekseihin, tai syvälliseen analyysiin en näe tarvetta. Suomeksi: en vain jaksa uppoutua asiaan. Kirjoitukseni pointti ellei se nyt ole selvää, on se, että mikä maku moninpelistä minulle jäi suht nopeasti suuhun.
OMG OMG: Synny - juokse - ammu - kuole ja synny uudelleen. Sellaista aivotonta touhua. Peli on edelleen samaa turhan toistoa, mitä oli ilmassa jo aiempien Call Of Duty-sarjojen aikana.

Aseet, gearit, playercardit, ym. No, niitä on mutta en välitä sen taivaallista mistään tilpehööristä pelissä, jossa on tarkoitus mennä kuin päätön kana paikasta toiseen ja räiskiä sinne tänne. Mitä helvettiä minä teen jollain camoilla, tai “kultaisella aseella”? Olen ehkä missannut nykypelien idean, luultavasti?

Loppuun vielä surkeat selitykseni pelikartoista, joita voi pelata ilman “kausikortin” ostamista (Season Pass). Eli pelialueet, jotka ovat jokaiselle avoinna pelaamista varten.

Aquarium - Ei niin helposti spawn trappia eli ehkä peli tai kaksi tätä karttaa, eikä vielä ala koppa kiehua.
Breach - Sama tarina kuin akvaariokartalla yllä.
Combine - kaikkien spawn trap karttojen äiti. Täysälytön kartta mikäli pelaat yksin ja vastaan tulee asiansa “osaava” tiimi. Tällaisten taistelukarttojen mukanaolo pilaa pelin totaalisesti. Siis TOTALLY :)
Evac - Lähellä samaa kategoriaa Combine -kartan kanssa. Yksinään pelatessasi, kuuden hengen tiimin tullessa vastaasi, tästäkin kartasta tulee joko Rage Quit (katso linkistä ellet ymmärrä) tai 3 kertaa omia päähän jotta pääsee pois pelistä.
Exodus - Jälleen kartta, jos spawn trappia voi suht helposti “harrastaa” ja taas meni pelihalut. Ei järkeä.
Fringe - toistan itseäni mutta tämäkin kartta voisi painua sinne mihin aurinko ei paista. Toisaalta koko peli on ollut versiosta toiseen ikäänkuin “tehty” spawn trap mielessä.
Havoc - Jollain tapaa mukavampi, vaikka kuten kaikki kartat, tässäkään ei auta kuin niellä se totuus ettei spawnista pääse jos vastassa on joukko pelin osaavia pelaajia.
Hunted - täällä voi seikkailla mutta kuten on tullut todettua - saa tästäkin kartasta tarpeekseen suht nopeasti. “Die - spawn - get killed and spawn again”. Sopisi hyvin pelin toiseksi nimeksi?
Infection - well, loppuu jo sanat :)
Metro - Tekisi mieli vaan uiskennella ja tehdä jotain jotta ei tule kikatuksi pelistä passiivisuuden vuoksi.
Redwood - Respawnit pilaavat nämä kartat ja peli-ilon. Taidan olla aika negatiivisesti ajatteleva?
Stronghold - Mutta missä on Jari Sarasvuo? Tai siis jep, Lag Opsia… siis Black Opsia tämäkin.
NUK3TOWN - tästä lentää äijä pihalle alle minuutissa jos räiskii ja heittelee kranaatteja, koska todennäköisesti omat keilat kaatuvat ja se on bye bye dude. Kiitos Black Opsin tekijöille, taidatte olla sopivasti C8.

UGH, olen puhunut.

Parit linkit vaikka Googlesta löydät mielenkiintoisempiakin lähteitä pelille, mikäli et ole vielä peliä ostanut tai pelannut.

https://www.callofduty.com/
https://www.activision.com

Osta heti nyt?

http://cdon.fi/

Lopussa nimi seisoo :)


avainsanat